Hier met je kleren! Doneer deze week jouw textiel bij TCT

05 november 2019

TCT doet dit najaar mee aan de textielinzamelactie van de gemeente Tilburg. We helpen hiermee niet alleen het milieu, we verdienen er ook nog eens extra geld mee voor onze vereniging. En dat kunnen we goed gebruiken! Dit jaar zal het geld dat we ophalen worden gebruikt voor nieuwe verlichting. Aangezien dit een grote kostenpost is, hebben we elke kilo textiel hard nodig!

Wij sorteren, de gemeente recycled

Van 4 tot en met 11 november 2019 staan er textielcontainers bij TCT. Daar kun je (alleen in die week!) je textiel in kwijt.

Om scholen en verenigingen extra te motiveren, verdubbelt de gemeente de opbrengst van de vier scholen en/of verenigingen die de meest kilo's textiel inzamelen. Er zijn twee winnaars voor de (tijdelijke) actiecontainers en twee winnaars voor permanente containers.

Hoe meer textiel we inzamelen, hoe groter de kans dus dat het bedrag wordt verdubbeld. Dat kan flink aantikken. Dus duik je kast in en doe mee!

Textiel moet altijd apart ingezameld worden in speciale textielcontainers. Bijna al het textiel mag in de textielcontainer behalve sterk vervuild textiel. Ingezameld textiel wordt bij voorkeur opnieuw gebruikt of gedragen. Het deel van het textiel dat hier niet geschikt voor is, wordt gerecycled om bijvoorbeeld garen, vloerbedekking, dekens en vilt, vulling en isolatiemateriaal van te maken.

Wat mag er wel of niet in de container?

Wel in de textielcontainer:

• Kleding (mag ook kapotte kleding zijn)
  • Hand- en theedoeken, washandjes e.d.
  • Tafelkleden, stoffen servetten
  • Dekbedhoezen, lakens, slopen, dekens
  • Tassen
  • Schoenen (schoenen per paar vastbinden)