Hoe zit het ook alweer? Alles over vorst en dooi

12 januari 2021


In deze periode hebben we vaak last van vorst en dooi. In de nacht vriest het aan de grond, en overdag hebben we te maken met zogenaamde 'opdooi'. En dat heeft invloed op de bespeelbaarheid van de banen.

Het is belangrijk om te weten dat er in de periode van opdooi niet op gravelbanen gespeeld mag worden. De banen kunnen dan namelijk beschadigen. Ondanks dat het soms toch heerlijk tennisweer lijkt te zijn.

We willen jullie vragen om écht niet de tennisbaan op te gaan zonder reservering, wanneer er natte of glanzende plekken zichtbaar zijn, of wanneer de banen te zacht zijn. Dat heeft enorm veel invloed op de kwaliteit van de banen. We steken veel geld en tijd in het onderhoud, maar dan is het ook belangrijk dat iedereen zich aan de voorschriften houdt.

Bij de kunstgras padelbanen werkt het net even iets anders. Dan mag je in de periode van vorst niet spelen. Dan is de kunstgraslaag bevroren en je ziet waarschijnlijk ook bevroren ramen. Als je op dat moment de baan zou betreden, dan maak je de toplaag kapot en moeten we veel sneller groot onderhoud laten uitvoeren. 

Nieuwscategorieën


Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit nieuwsbericht
Om te kunnen reageren dien je ingelogd zijn. Inloggen