Protocol coronavirus: Tennis en padel bij TCT (update)

31 mei 2020

Het is mooi om te zien hoe enthousiast alle leden weer aan het tennissen en padellen zijn bij TCT. Zolang we ons goed aan het protocol houden, kan iedereen lekker een balletje slaan. En vanaf 1 juni mag je na het sporten ook een drankje doen op het terras bij Michiel. Lees het protocol goed door voordat je naar TCT komt. We verwachten dat alle leden onderstaande richtlijnen opvolgen.

Gebruik je gezonde verstand. Het is fijn om weer met elkaar te kunnen tennissen en padellen. Maar houd altijd 1,5 meter afstand. Met kinderen t/m 18 jaar en leden van hetzelfde huishouden hoeft deze afstand niet te worden gehandhaafd. Was de handen voor en na het sporten. Dit kan bij de buitenkraan van het clubhuis.

Blijf thuis bij klachten. Kom niet naar TCT bij (milde) symptomen van het coronavirus. Of wanneer iemand in het huishouden benauwdheidsklachten of koorts heeft. Kom natuurlijk ook niet naar TCT bij een positieve test op het coronavirus.

Er mag zowel enkel- als dubbelspel gespeeld worden, maar wel met afstand. We gebruiken hiervoor onderstaande richtlijnen die zijn opgesteld door de KNLTB. Let op: het aantal personen van de reservering moet overeenkomen met het aantal spelers dat op de baan staat!

Training Vrij spelen
Jeugd t/m 12 jaar Er is een trainer aanwezig. Er is geen maximaal aantal spelers per baan. Alleen als er een trainer aanwezig is voor toezicht. Er zijn maximaal 4 spelers per baan.
Jeugd 13 t/m 18 jaar Er is een trainer aanwezig. Er is geen maximaal aantal spelers per baan. Alleen als er een trainer aanwezig is voor toezicht. Er zijn maximaal 4 spelers per baan.
Senioren vanaf 19 jaar Er is een trainer aanwezig. Er zijn maximaal 4 spelers per baan. Er moet 1,5 meter afstand worden gehouden. Alleen tijdens openingsuren van TCT. Er zijn maximaal 4 spelers per baan. Er moet 1,5 meter afstand worden gehouden.

Het is mogelijk om als ouder met je kind vrij te tennissen of padellen. Je valt dan onder de doelgroep 'senioren vanaf 19 jaar'. Dit kan dus ook zonder aanwezigheid van een trainer. Beiden moeten wel lid zijn van TCT. Stuur een mail naar [email protected] om een baan te reserveren.

Jeugd kan alleen beperkt vrij spelen. Jeugdleden kunnen een baan reserveren wanneer er een trainer aanwezig is. Verder kunnen zij training krijgen via Tennisschool Gijs of padeltraining via Rob Jaspers. De jeugd heeft hierover al bericht gehad. Ouders van kinderen zijn niet welkom wanneer zij geen lid zijn én geen baan hebben gereserveerd om zelf te sporten.

Kom alleen naar TCT als je een baan gereserveerd hebt of training krijgt. Zonder reservering dus niet naar TCT komen. Op werkdagen kan er tussen 9:00 en 22:30 uur een baan gereserveerd worden. In het weekend kan er tussen 9:00 en 21:00 uur een baan gereserveerd worden. Op werkdagen zal de verlichting ‘s avonds aan staan. Deze gaat uit na de laatste tennis- of padeltraining. In het weekend is er geen verlichting en kan er dus ‘s avonds niet getennist worden.

Reserveer een baan via de KNLTB Club App of via de website. Deze inloggegevens heb je per mail ontvangen. Een nieuw wachtwoord aanmaken is altijd mogelijk. Doe dit eenvoudig via onze website. Neem bij problemen contact op met [email protected]. Bij het reserveren moet je altijd een of meerdere ander lid/leden kiezen met wie je gaat spelen. Je kiest ook de starttijd. Probeer deze zoveel mogelijk aan te sluiten. Lees hier de handleiding van de KNLTB.

Houd rekening met elkaar bij het reserveren. Meerdere reserveringen aansluitend aan elkaar is niet mogelijk. Je kunt wel enkele dagen vooruit reserveren. We willen iedereen zoveel mogelijk de kans geven om te komen sporten. Dus reserveer niet elke avond om 20:00 uur. Als het mogelijk is, probeer dan ook overdag te komen tennissen of padellen. Alleen samen zorgen we ervoor dat er weer fijn gesport kan worden bij TCT.

Je mag na het tennissen en padellen een drankje doen. Bekijk hier de video met looproute. Het terras is geopend bij 'terrasweer', minimaal op de volgende tijden:

• Maandag 10:00 tot 12:00 uur / 18:45 uur tot sluit
  • Dinsdag 18:45 uur tot sluit
  • Woensdag 18:45 uur tot sluit
  • Donderdag 10:00 tot 12:00 / 18:45 tot sluit
  • Vrijdag 10:00 tot 12:00 / 18:45 tot sluit
  • Zaterdag 10:30 uur tot sluit

Graag de instructies uit de video en van het personeel ter plaatse opvolgen.

Trainingen voor tennis en padel gaan ook van start. Vanaf 18 mei starten de tennis- en padeltrainingen. Voor de tennistrainingen wordt contact opgenomen vanuit Tennisschool Gijs door Bonno. Heb je je niet ingeschreven voor de zomertraining? Stuur dan een mail naar [email protected]. De padeltrainingen gaan via Padel-Brabant. Inschrijven kan via het formulier.

Sleep de banen na het tennissen. Was daarna gelijk de handen, of neem handschoentjes mee van thuis. Leg de sleepnetten op de plekken die staan aangegeven. Gebruik geen scoreborden.

De toiletten zijn alleen geopend in de kleedkamers; douches zijn gesloten. Omkleden doe je dus thuis.

Neem bij vragen, ideeën of klachten contact op. Dit kan door te bellen naar onze voorzitter Maikel Veroude (0644108939). Een mail sturen naar [email protected] mag ook bij minder dringende zaken.

We hopen vooral weer veel leden te kunnen zien bij TCT en dat iedereen weer fijn kan trainen en vrij spelen.

Het bestuur van TCT