Protocol coronavirus (vanaf 19 november)

18 november 2020

De 2 weken met strengere maatregelen zijn voorbij. Vanaf donderdag 19 november hanteren we weer de maatregelen van eind oktober. Wees op de hoogte van het laatste protocol voordat je naar TCT komt.

Houd ALTIJD 1,5 meter afstand. Op de baan én naast de baan. Ga niet met je trainingsmaatje samen op een bankje zitten, geef geen high fives en wissel met de klok mee. Maak ook geen gebruik van het scorebord. En komt er een bal tussen jullie in? Communiceer duidelijk en houd afstand, of laat de bal gaan.

Er mogen maximaal 4 personen op één baan sporten. Dat betekent dat je een balletje mag overslaan of mag trainen (met of zonder trainer). Echter mag je met 4 personen op één baan geen wedstrijd spelen. Dus: geen punten, geen games, geen sets, geen tiebreaks, etc. Speel je met 2 personen op één baan, of ben je onder de 18 jaar? Dan mag dit wel.

Reserveer altijd van tevoren een baan via de KNLTB Club App of via de website. Deze inloggegevens heb je per mail ontvangen. Een nieuw wachtwoord aanmaken is altijd mogelijk. Doe dit eenvoudig via onze website.

Niet sporten = niet welkom. Alleen als je komt tennissen of padellen, ben je welkom op het park. Je hebt dan een baan gereserveerd of je hebt training. Je bent max. 5 minuten van tevoren aanwezig. En na het spelen vertrek je meteen naar huis. Je blijft niet kletsen op of naast de baan. Ouders mogen ook niet naar (de training van) hun kind komen kijken.

Het clubhuis en terras zijn gesloten. Je kunt geen gebruik maken van de bar, de kleedkamers of de toiletten. Neem dus een bidon mee en ga thuis nog even naar het toilet. Blijf ook niet op het terras zitten. Bij noodgevallen kun je terecht bij de trainers.

Trainingen gaan door. Voor senioren geldt maximaal 4 spelers per baan, exclusief trainer. Houd wel altijd 1,5 meter afstand. Voor junioren zijn er geen beperkingen. Mochten er vragen zijn, dan kun je deze mailen naar [email protected] (tennis) of [email protected] (padel).

Wedstrijden en activiteiten gaan niet door. Er zijn dit najaar helaas geen interne competities, hussels of laddercompetities.

Blijf thuis bij klachten of een positieve coronatest. Ook wanneer je in afwachting bent van de uitslag van een test. Of wanneer iemand in het huishouden positief is getest. Houd je hierbij aan de regels van het RIVM.

Spreek elkaar aan op de regels. We zijn namelijk met z’n allen verantwoordelijk voor de uitvoering ervan. Bij overtreding volgt een boete van € 10.000. Als deze boete volgt doordat jij je niet aan de regels hebt gehouden, zullen we je hiervoor verantwoordelijk houden.

Neem bij vragen, ideeën of klachten contact op. Dit kan door te bellen naar onze voorzitter Maikel Veroude (0644108939). Een mail sturen naar [email protected] mag ook.

Ondanks alle beperkingen wensen we onze leden veel tennis- en padelplezier. Want, we mogen in ieder geval nog wél lekker tennissen en padellen.