Tips van Bonno: Zó heb je met 2 spelers een goede training

21 oktober 2020


Tennistrainer Bonno heeft een aantal tips en oefeningen voor nu het dubbelen niet is toegestaan. Op deze manier kun je toch je dubbelspel blijven trainen. Binnenkort volgen meer oefeningen voor specifiek enkelspel!

Speel crossrally's. Cross is veruit de meest gespeelde bal in het dubbelspel. Sta achter de enkelspellijn, achter de baseline, en speel een zo lang mogelijke rally. Je mikpunt is achter de servicelijn op de enkelspellijn. Speel niet te snel cross richting de tramrails, hierdoor maak je te snel een fout. Op het moment  dat je naar de enkelspellijn mikt, zal je merken dat je foutmarge van de dubbelspelzijlijn drastisch minder wordt. 

Trek een lijn in het midden van het veld. Speel een crossrally, afgewisseld van links en rechts. Je speelt de bal onderhands in en de rally is vrij. De winnaar van het punt krijgt 1 punt, maar je kunt 3 punten verdienen als jij de bal rechtdoor in de tramrails slaat. Sla je de bal echter fout, dan krijgt je tegenstander 3 punten! Wat je oefent is een passeerbal langs de netspeler. Je zult erg kritisch moeten zijn wanneer je een bal door de tramrails wilt slaan. Daarnaast train je de crosslijn en spelen met voldoende druk, daar waar je met een makkelijke bal je tegenstander uitnodigt om eenvoudig 3 extra punten te verdienen!

Sta bij de servicelijn, speel cross in en de rally is vrij in de crosslijn plus tramrails. De opspeler moet verplicht oplopen. Je kunt deze oefening nog uitbreiden door een korte bal aan te spelen vanaf de  tramrails, een approach te spelen, door te lopen en de rally uit te spelen.

"Ghostdubbel". Trek een lijn in het midden van het veld. Vervolgens mag je alleen maar cross spelen inclusief service. Nadat je een punt gespeeld hebt, wissel je van kant en serveer je dus vanaf links. Zo speel je één tegen één, maar train je toch je dubbelspel!

Heb je nog vragen? Laat het ons weten in een reactie (alleen mogelijk via de website).

Nieuwscategorieën


Reacties

avatar
Connie Nagtzaam-Mahieu 22-10-2020 21:59

Goed idee 💡

Om te kunnen reageren dien je ingelogd zijn. Inloggen