Voorzitter Recreatie Zaken

We zijn voor het dagelijkse bestuur van Tennisclub Tilburg op zoek naar een enthousiaste en gedreven:
- Voorzitter Recreatie Zaken

Recreatie Zaken
Binnen de Recreatie Zaken zijn 2 commissies actief die voor een groot deel verantwoordelijk zijn voor het tennisaanbod voor de recreatieve tennisleden. Dit zijn:
- Recreatie Commissie (11 personen): dinsdagavondcompetitie (voor- en najaar), invitatietoernooi (voor- en najaar) en de hussel.
- Clubkampioenschappen (7 personen): clubkampioenschappen

Om binding met de recreatieve tennisleden te houden neem je plaats in de Recreatie Commissie. Naast bovenstaande vallen ook de open tennisdag, de nieuwe ledenavond en het goeden doelen toernooi binnen de Recreatie Zaken.

Met de open tennisdag breng je Tennisclub Tilburg onder de aandacht bij de directe en regionale omgeving van de club, met als doel het werven van nieuwe leden. Voor deze nieuwe leden organiseer je de nieuwe ledenavond. Daarnaast bied je onze eigen leden jaarlijks de kans om het goeden doelen toernooi te organiseren.

Werkzaamheden
- Je neemt plaats in het dagelijks bestuur van Tennisclub Tilburg en bent het aanspreekpunt voor alle Recreatie Zaken;
- Je stuurt de Recreatie Commissie aan en leidt de vergaderingen van de commissie in goede banen. Daarnaast draai je actief mee tijdens de activiteiten die de commissie aanbiedt;
- Je organiseert de jaarlijkse open tennisdag en de nieuwe ledenavond. Voor de open tennisdag werf je een commissie die de voorbereiding/uitvoering voor zijn rekening neemt.
- Je biedt onze eigen leden de kans om jaarlijks het goeden doelen toernooi te organiseren;

Tijdsbesteding
- Je piekmoment ligt grotendeels in het eerste kwartaal van het jaar i.v.m. de ALV (begin februari), de open tennisdag (eind maart), het invitatietoernooi (eind maart) en de dinsdagavondcompetitie (begin april).
- Het bestuur vergadert maandelijks op de 2e maandag van de maand (ongeveer 2-2,5 uur per vergadering). Daarnaast pak je enkele bestuurstaken op die gedurende het jaar voorbij komen.
- Met de Recreatie Commissie vergader je ongeveer 6 keer per jaar (max. 1 uur per vergadering). Daarnaast draai je actief mee tijdens de activiteiten die de commissie aanbiedt. Dit komt per jaar neer op ongeveer 7-8 dinsdagavonden en 2 zaterdagen.
- Voor de open tennisdag vergader je 2-3 keer voorafgaand aan de open tennisdag (ongeveer 1 uur per vergadering) en draai je actief mee tijdens (en in de voorbereiding op) de open tennisdag;
- Uiteraard kunnen er onvoorziene situaties zijn waar je als bestuurslid bij betrokken raakt.

Het profiel
Wij zijn op zoek naar een gedreven Voorzitter Recreatie Zaken die zich goed kan vinden in het volgende profiel:
- je hebt affiniteit met recreatieve tennisactiviteiten;
- je hebt goede organisatorische en sturende vaardigheden en vindt het leuk om te besturen;
- je vindt het leuk om een bijdrage te leveren binnen het verenigingsleven;
- je vindt het leuk om te bouwen aan de bekendheid van Tennisclub Tilburg.

Heb je interesse?
Wil jij graag besturen en je vrijwillig inzetten voor onze sportieve en gezellige tennisclub? Stuur dan zo snel mogelijk een mailtje met je korte motivatie naar
vrijwilligerstct@gmail.com. Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Ivo Peeters op telefoonnummer 0641669431.