KNLTB competitie voorjaar 2024

Vanaf nu kun jij je inschrijven voor de voorjaarscompetitie 2024 tennis en padel. De inschrijving sluit 1 december 2023 om 20.00uur. Iedereen moet zichzelf inschrijven, ook al heb je een “vast” team. Geef op het inschrijfformulier aan bij wie je in het team wilt komen en wie de teamcaptain is. Heb je (nog) geen team, maar zoek je wel een team, geef dit aan. Er wordt gekeken voor een passend team, indien beschikbaar. Natuurlijk kun je ook inschrijven als invaller. De teamindeling wordt later op onze website gepubliceerd.  Klik hier voor de speeldata tennis en hier voor de speeldata padel.    

Inschrijfvoorwaarden

Voor de competitiespelers gelden de volgende voorwaarden:

1. Je moet alle competitiedagen kunnen spelen. Het niet op komen dagen als team levert een boete op, die door het team zelf betaald moet worden. Dit geldt ook voor andere boetes die door het team veroorzaakt worden.

2. Iedereen moet zich individueel inschrijven en de technische commissie (TC) maakt de teamindeling. Teams bestaan minimaal uit 6 spelers. Op het inschrijfformulier kun je je voorkeur betreft teamindeling kenbaar maken. De TC probeert zoveel mogelijk rekening te houden met de voorkeuren. Ook gaan we ons best doen om iedereen te plaatsen binnen een team, maar dat is natuurlijk afhankelijk van de inschrijvingen. Kunnen we je niet in een team plaatsen, dan kom je op de reservelijst te staan.  

3. De inschrijfperiode loopt tot vrijdag 1 december 20.00uur. Alle spelers moeten zich hiervoor ingeschreven hebben. 

4. De competitiebijdrage wordt vooraf geïnd door een automatische incasso, of een tikkie naar de teamcaptain.

5. Tijdens de KNLTB competities wordt er gespeeld met KNLTB goedgekeurde ballen.

6. Competitiebijdrage voorjaarscompetitie 2024 per team: 

Competitiesoort Competitiebijdrage per team
Tennis dubbel vrijdag (5x) € 97,50,-
Tennis zaterdag (7x) € 140,00
Tennis enkel+dubbel/mix zondag (7x) € 175,-
Padel dubbel vrijdag/zaterdag/zondag (5x) € 97,50,-

   

7. Op vrijdagavond starten de eerste wedstrijden om 19:00 uur. Op verzoek van een team en in overleg met de tegenstander kan er bij TCT bijvoorbeeld ook al om 18:30u begonnen worden. Overleg van tevoren altijd met de technische commissie. Wil je als team standaard om 18.30u thuis spelen, geef dit dan aan bij de inschrijving. Op zaterdag en zondag liggen de aanvangstijden tussen 09:00 en 16:30 uur.   

8. Voorjaarscompetitie aanbod voor tennis: Vrijdagmiddag dubbelteams (4x DD of 4x HD) 50+ of gemengd teams (1x DD, 1x HD, 2xGD) 50+ Vrijdagavond dubbelteams (4x DD of 4x HD) 17+/35+ of gemengd teams (1x DD, 1x HD, 2xGD) 17+/35+ Zaterdag dubbelteams (4x DD of 4x HD) 17+ of gemengd teams (1x DD, 1x HD en 2xGD) 17+ Zaterdag enkel+dubbelteams ((4xHE+2xHD), (2xDE+3xDD) of (DE,HE,GD,DD,HD)) Zondag dubbelteams (4x DD of 4x HD), gemengd dubbelteams (1x DD, 1x HD, 2x GD), Dames enkel/dubbel teams (4xDE + 2xDD), Heren enkel/dubbel teams (4xHE + 2HD) en gemengd teams (2HE, 2DE, DD,HD en 2xGD), gemengd 17+(DE-HE-GD-DD-HD) en gemengd 35+ (DE-HE-GD-DD-HD).   

9. Voorjaarscompetitie aanbod voor padel:  Vrijdagavond 4 dubbels: (open klasse: KNLTB bepaald de klasse op basis van teamgemiddelde) Zaterdag 4 dubbels: (open klasse: KNLTB bepaald de klasse op basis van teamgemiddelde) Zondag 4 dubbels: (open klasse: KNLTB bepaald de klasse op basis van teamgemiddelde)  Voor dames is er op  vrij-, zat- en zondag een aparte damescompetitie.

10. Extra toelichting voor wanneer er teveel aanmeldingen zijn voor een bepaalde speeldag waarbij de maximale capaciteit wordt overschreden. Volgorde van selectie:  1) Teams die een plek hadden tijdens de voorjaarscompetitie 2023. 2) Teams die niet geplaatst konden worden tijdens de najaarscompetitie 2023. 3) Voorrang voor teams met vrijwilligers ter beoordeling van het bestuur. 4) Loting van teams voor een plekje tijdens de competitie.   

11. Het kan zijn dat je als team een thuiswedstrijd op een ander park dan bij TCT moet spelen. Dit i.v.m. beschikbaarheid banen, tegemoet komen aan leden die competitie willen spelen en eventuele onvoorziene omstandigheden. 

12. De captainsavond vindt plaats op dinsdag 2 april 2024 tussen 19:30-21:30u in het paviljoen van TCT. De captain, of iemand anders van het team, moet dan de competitieballen ophalen en het automatisch incasso formulier voor de competitiebijdrage ondertekenen. Tijdens deze avond is het ook mogelijk om vragen te stellen. De uitgegeven ballen mogen na afloop van de wedstrijd worden gehouden en verdeeld worden onder de teamleden. 

13. Bij het niet op komen halen van de ballen tijdens de geplande captainsavond wordt hier een notitie van gemaakt. Dit kan gevolgen hebben voor volgende competities van jouw team, aangezien we de afgelopen jaren hebben gemerkt dat niet alle teams kwamen opdagen tijdens het geplande ophaalmoment.

14. Bij terugtrekking van de competitie wordt er een boete in rekening gebracht. De hoogte van de boete is afhankelijk van de boete van de KNLTB.

15. Mocht een team uitgeloot worden, dan krijgt het team voorrang bij de eerstvolgende competitie. Zo streven we ernaar dat ieder lid minimaal 1 keer per jaar competitie kan spelen.  

16. In alle gevallen waarin deze voorwaarden niet voorzien, beslist de Technische Commissie. 

17. Heb je vragen? Stuur gerust een mail naar [email protected] of neem contact op met een van de competitieleiders: Maikel Veroude: 06-44108939 of Michiel van Oosterhout: 06-34732045   

18. Door het invullen van het digitale inschrijfformulier verklaar je akkoord te zijn gegaan met deze voorwaarden.  Klik hier om je in te schrijven.