Over TCT

TennisClub Tilburg (TCT) is op 15 januari 1947 opgericht in Hotel Victoria, tegenover het station te Tilburg.

De vereniging maakt gebruik van maar liefst 13 gravelbanen en 3 padelbanen aan de Goirlese Weg 34A te Tilburg, vlak naast het Willem II-stadion.

Het paviljoen van TennisClub Tilburg (TCT) is op de volgende tijden geopend:

Ochtend

Avond

gesloten

18:30 - 00:00

Natuurlijk is het paviljoen ook geopend tijdens de (KNLTB)-toernooien en competities.

Tennis bij TCT

Tennis is een balsport die je zowel recreatief als competatief kunt beoefenen. Hiervoor dien je lid te zijn bij een vereniging zoals TCT. Je kunt tennis in verschillende vormen spelen, namelijk als herenenkel (HE), damesenkel (DE), herendubbel (HD), damesdubbel (DD) en gemengd dubbel (GD). Bij tennis gebruik je de puntentelling 15, 30, 40, game, set en match. Op de website van Tennis.nl kun je video's bekijken over hoe tennis werkt.

Om recreatief bij TCT te kunnen tennissen, dien je lid te zijn. Op het moment dat je gaat tennissen, moet je in het paviljoen 'afhangen' met je tennispasje. Het systeem houdt bij welke banen bezet zijn, en dus ook op welke baan en hoe laat je kan gaan spelen.

Zodra je lid bent geworden, kun je overal toernooien spelen. Deze zijn te vinden op Toernooi.nl. Ook kun je meedoen aan de officiële KNLTB-competities. Deze starten in het voor- en najaar. Houd voor het inschrijven voor de competitie en andere activiteiten de website en/of de Club app in de gaten.

Padel bij TCT

Padel betreft een combinatie tussen tennis en squash. Je speelt het als dubbelteam op een veld van 20 x 10 meter (half tennisveld) dat is omgeven door een glazen wand en hekwerk. Vanwege de dubbelvorm en het beperktere oppervlakte is het geschikt voor zowel jong als oud. De spelregels en puntentelling zijn hetzelfde als bij tennis. Wel gebruik je een ander racket (padel). Een padelracket is kleiner dan een tennisracket en heeft geen snaren, maar is van fiberglas of carbon.

Sinds 2 november 2018 liggen er drie padelbanen bij TCT. Er zijn twee panoramische banen (voor de toeschouwers) en er is één classic baan. De classic baan is een multifunctionele baan en is uitgerust met extra belijning en een verstelbaar net (voor minitennis, voetbal, volleybal). De padelbanen liggen aan de achterzijde van het clubhuis.

Om padel te kunnen spelen, moet je ook padellid zijn bij TCT. Ook voor padel worden er toernooien en competities georganiseerd. Houd hiervoor de website en/of de Club app in de gaten.